FitPaws og hundesporter!

Visste du at FitPaws kan være nyttige verktøy for innlæring av noen øvelser du får bruk for i diverse hundesporter? Her skal vi ta deg gjennom utstyr som passer godt til rallylydighet, lydighet og agility!

FitPaws Balanseskive

La oss starte med bakpartskontroll.

Bakpartskontroll kommer nyttig inn når du skal trene på de fleste vendingene - både venstre- og høyrevendinger! Her kan vi anbefale FitPaws Balanseskive, men man kan selvfølgelig også benytte seg av noen av de andre FitPawsene også. Dette kan også være en nyttig metode for innlæring av høyreføring.Her ser du en liten videosnutt på hvordan det kan gjøres:

Obs! I denne videoen får du ikke se alle trinnene til et ferdig resultat. Dersom du er usikker på hvordan du går frem, anbefaler vi at du rådfører deg med en instruktør, noen du vet har gjort det eller send oss gjerne en melding, så kan vi hjelpe deg!


Her kommer en litt lengre video av forskjellige øvelser dere kan bruke balanseskivene til:

Først i videoen får du se hvordan du kan identifisere om dere har trent for lenge, og på 00:50 starter selve bruken av balanseskivene.FitPaws Paw Pods

Neste øvelse ut er å få bedre kontroll over

potene sine. Til dette bruker vi FitPaws Paw Pods. Ved å få bedre kontroll over potene, kan det bli enklere å lære inn andre øvelser.

Her ser vi to videoer der de benytter denne metoden:

I neste video kommer det først en advarsel om hvordan du kan identifisere om hunden er utmattet, og da er det på tide å ta en pause fra treningen. En liten innlæring av Paw Podsene kommer på 00:50.FitPaws BalansePad

Neste ut er FitPaws BalansePad. Denne kan benyttes til om man for eksempel skal trene på "sidebytte foran" i rallylydighet. Her lærer man hunden å gå på denne som en som en stor target/plattform. Etter noen steg når hunden har lært seg dette, kan man sende hunden ut til plattformen for å utføre et sidebytte. Kanskje du vet om noe mer bruk av plattform kan benyttes til?

FitPaws K9 Gym/Agility Kit

Nesten uansett hvilken hundesport du trener, kommer du ikke unna hoppet. FitPaws har laget et eget agilitykit som kan benyttes i treningen av hopp, slalåm, fremmadsending og andre kjegleøvelser.


Som nesten alle de andre FitPawsene, kan man også benytte dette produktet i rehabilitering.


Her ser du en liten filmsnutt der disse benyttes:


FitPaws Targets 4pk

Target er også en fin metode å trene inn ulike øvelser på. Ved å benytte seg av FitPaws Targets, kan det også bli enklere å lære inn bruken av de andre FitPawsene.


Noe man kan bruke target til er for eksempel fremadsending, ruta, på agilityhindrene for å få hunden til å gå hele og andre øvelser - her er det bare fantasien som setter grenser!


Her ser vi en liten videosnutt der disse brukes:


Da har du fått en kjapp og liten innføring på hvordan du kan bruke noen av FitPaws-produktene i hundetreningen. Vi håper du har funnet inspirasjon og motivasjon til den videre treningen! Her er det også viktig å få frem at det finnes "mange veier til Rom", og at det dermed ikke er sagt at disse metodene er fasitsvarene, men prøv de gjerne! Kanskje du i tillegg vet om flere bruksområder de kan brukes til! FitPaws kan også benyttes i rehabilitering og annen trening, så følg med om det kommer flere innlegg fra oss om FitPaws.


Hele utvalget av FitPaws finner du ved å trykke her.


Husk at når det gjelder bruken av FitPaws er det bare fantasien som setter grenser!


Del gjerne dine erfaringer og tips i kommentarfeltet under (for å kommentere må man logge inn/opprette en konto).

0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle