HJELP! JEG ER NY I RALLY

Hva trenger jeg? Få tips og inspirasjon.

START

Et sted må treningen begynne. Les gjerne i regelverket for rallylydighet og se på skiltforklaringene. Det finnes nok også mange fine videoer på YouTube der du kan se litt på denne hundesporten.

Dette er noe du nok helt fint kan starte på egenhånd, men om du har mulighet til å dra på fellestreninger hos en lokal hundeklubb, gjør gjerne det. Rallymiljøet er et godt miljø i hele Norge!

Image by Clemens van Lay

SKILT & SKILTHOLDERE

Mange tenker nok at man trenger skilt for å trene rallylydighet. I lengden er nok dette nyttig, men i starten trenger man strengt tatt egentlig ikke det. Finn gjerne fram skiltene på telefonen om så. Det kan også være lurt å kun trene på momenter.

Dersom du ønsker skilt, finner du alle hos Norsk Rallylydighetsklubb som du kan se på på telefonen eller skrive ut selv. Ikke alle har denne muligheten, og derfor kan Vofsa hjelpe deg med å skrive ut skiltene og laminere dem for deg.

Skiltholdere kan være greie å ha, men ikke nødvendig i en treningssituasjon. Her finnes det mange kreative måter å lage skiltholdere på! Ønsker du skiltholdere, kan du gjerne lese mer om vårt utvalg ved å klikke på knappen nedenfor.

Nummerskilt4.jpg

BANETEGNINGER

I en konkurranse, går man en bane som er satt av en dommer. Det kan også være fint å trene på baner på forhånd, selv om en ikke går konkurranse.


En bane består av 15 - 20 nummererte skilt i klasse 1 til 3, og 15 - 22 skilt i klasse Elite (som er den høyeste klassen).

Mange dommere legger ut banetegninger i facebookgruppa "Rally Obedience Courses". 

Banetegning.JPG

HAR DU SPØRSMÅL?

Send oss gjerne en melding dersom du har spørsmål om rallylydighet eller andre hundesporter, så svarer vi deg så godt og kjapt vi kan. :)

Takk for innsendingen din!

Image by 2Photo Pots